Ets aquíCampionat del Món de Windsurf - Gran Premi Catalunya Costa Brava a Sant Pere Pescador 2008

Campionat del Món de Windsurf - Gran Premi Catalunya Costa Brava a Sant Pere Pescador 2008


By admin - Posted on 29 Juny 2008

El francès, Antoine Albeau, guanya de nou a Sant Pere Pescador
• La suïssa Karin Jaggi primera femenina i la canària Iballa Ruano, segona, deixant un bon sabor de boca i amb intenció d''integrar-se al circuit internacional d''eslàlom

Golf de Roses (Girona) 15 de juny. - El francès Antoine Albeau s''ha proclamat per segona vegada consecutiva campió del Gran Premi Catalunya-Costa Brava, en l''especialitat d''eslalom. Es va imposar amb autoritat en l''única jornada en què es va poder disputar proves, amb un total de tres mànigues amb vents de força 6 i el francès es confirma com un de les grans windsurfistes en la història d''aquest esport, en corroborar de nou que és un regatista complet en totes les facetes del funboard.

Malgrat haver-se''n comptabilitzat una sol jornada, aquest Gran Premi ha explicat|comptat amb l''execució de tres mànigues amb excel•lents condicions, tant de vent com de mar, el que consoliden aquest espot com un dels més òptims del món.

Antoine Albeau, l''actual recordista en velocitat en espelma|vela, ens va comentar en finalitzar la jornada considera que el campionat ha estat optimo i ha estat un encert per a l''organització el fet que s''hagi obert a la competició femenina. També ens va assenyalar que es troba molt satisfet d''aquest nou triomf, i que des de sempre, quan navega en el Golf de Roses, "totes les sensacions que tinc aquí són magnifiques". Antoine albeau és un dels windsurfistes del circuit d ela PWA assidus del Gran Premi Catalunya Costa Brava, i ens revelo que "espero que el pròxim any em trobi en les mateixes condicions com m''he trobat en aquesta edició i en l''anterior".

L''èxit femení
El Gran Premi Catalunya- Costa Brava reunia per primera vegada en competició regatistes femenines. El primer lloc|parada al pòdium en aquesta categoria, estrenant palmarès, ha estat per a la suïssa Karin Jaggi, que ha guanyat la prova, el que confirma que l''helvètica té molt que dir en el circuit femení d''eslàlom del mundial. Però la gran guanyadora moral del campionat, ha estat la canària, Iballa Ruano, windsurfista especialista en l''especialitat ones, i que s''ha estrenat en aquesta prova del Golf de Roses en l''especialitat eslàlom amb un magnifico resultat. S''ha situat al pòdium, a la segona plaça, i amb uns resultats magnífics. Si en la primera eliminatòria no va poder superar la ronda, per un abordatge que va rebre d''una companya que va perdre el control mentre estava virant una boia, i va quedar dècima, a les dues mànigues següents va evidenciar que pot ser una de les grans del circuit d''eslalom, quedant segona classificada a la segona màniga i primera en la tercera. En cas d''haver-se disputat una quarta màniga, amb la possibilitat de descart, és possible que Iballa Ruano hagués pogut ser la vencedora d''aquest Gran Premi. Preguntada sobre si li sorprèn aquesta excel•lent posició ens va comentar que, "el campionat li ha anat molt bé i que no descarta, després d''aquest èxit, córrer el circuit d''eslalom del mundial". Sobre els seus possibles rivals en aquest circuit, si decideix optar també per aquesta especialitat, es va referir a l''excel•lent tècnica de la suïssa, Karin Jaggi i sobretot de la israeliana Lee Korzitz, però va reconèixer que "en eslàlom femení encara hi ha una gran reina, que és la francesa Valerie Ghibaudo."

El pòdium en aquest X Gran premi Catalunya-Costa Brava ha quedat:

Podi masculí eslàlom
1.- Antoine Albeau (FRA)
2.- Finian Maynard (KV)
3.- Micah Buzianis (USA)

Podi femení eslàlom
1.- Karin Jaggi (SUI)
2.- Iballa Ruano (ESP)
3.- Lee el Korzits (ISR)


Classificació General masculina
1.- Antoine Albeau (FRA) 0.7 +2 +0.7 = 3.4 punts
2.- Finian Maynard (KV) 3+8+3 = 14 punts
3.- Micah Buzianis (USA) 6+07+8 = 14.7 punts
4.- Kevin Pritchard 2+4+9 = 15 punts
5.- Gonzalo Costa Hoevel (ARG) 16 + 6 +2= 24 punts
(…)
25.- Ludovic Jossin (ESP) 18.5+14+44.5= 77 punts
(…)
40.- Aleix Sanllehy (CAT) 36.5+ 26.5 + 60.5= 123.5 punts
Fins 66 classificats

Classificació General femenina
1.- Kasron Jaggi (SUI) 2+07+10 = 12.7 punts
2.- Iballa Ruano (ESP) 12+2+0.7 = 14.7 punts
3.- Lee el Korzits (ISR) 10 + 3+ 2 = 15 punts
4.- Alice Arutkin (FRA) 6+7+3 = 16 punts
5.- Ayaki Suzuki (JAP) 3 +6+11 = 20 punts
(…)
9.- Maria Andrés (ESP) 16+5+8 = 29 punts
Fins 21 classificats

----

Quarta Jornada - sense vent

Tot queda igual, esperant la jornada Final

El francès, Antoine Albeau, en categoria masculina, clar favorit, i dura lluita en la graella femenina entre la líder,la suïssa Karin Jaggi, la canària Iballa Ruano, que va segona i la israeliana Llegeix el Korzits la francesa Alice Arutkin i la japonesa Ayaki Suzuki

Golf de Roses (Girona) 14 de juny.- Jornada sense vent. En certa manera esperada tant per l''organització com pels regatistes. Ahir es va viure una forta tempesta, i va prosseguir amb una persistent pluja. Els núvols han entelat el cel de l''Alt Empordà, terra endins del golf de Roses i aquesta circumstància, sense no hi ha tramuntana, evita la formació del vent tèrmic, que s''estableix per l''escalfament del Sol a la terra.

A mitjana tard semblava que s''obria el cel, i es va contar amb la possibilitat que es podria finalitzar la ronda iniciada ahir divendres. Però no la formació de nous núvols han impedit que el tèrmic pugés d''intensitat i s''ha optat per anul•lar la jornada.

Les coses segueixen igual, amb un indomable Antoine Albeau, primer en la categoria masculina, mentre que en la taula femenina està dominada per la suïssa Karin Jaggi, amb 12 punts, seguida molt de prop per la canària Iballa Ruano, amb 14 punts i un rosari de corredores com la la israeliana Llegeix el Korzits la francesa Alice Arutkin i la japonesa Ayaki Suzuki, totes en un puny amb menys de 4 punts de diferència entre totes elles.

----

Tercera Jornada - pluja

• El francès, Antoine Albeau, concentrat per a repetir truimfo en el Gran Premi Catalunya Costa Brava
• A la graella femenina, s''albira una guerra de nervis entre la lider, la suïssa Karin Jaggi i la canària Iballa Ruano, que va segona

Golf de Roses (Girona) 13 de juny.- Es va iniciar la tercera jornada del GP Catalunya Costa Brava a primeres hores del matí, davant el pronòstic de que la pluja entraria al camp de regates. Les previsions s''han complert i els corredors van interrompre la sèrie iniciada, quan s''havia completat la primera eliminatòria.

Totes les opcions continuen obertes, a pesar que Antoine Albeau sembla molt fiançat a la seva posició de lideratge i ha estat tot el dia concentrat. El nerviosisme, sembla que està més en les graelles de la competició femenina, on el campionat està molt obert, i sobretot després de la bona actuació d''Aballa Ruano, que es perfila com una de les que compten per a estar en el podi final. Va segona en la classificació general, darrere de la suïssa Karin Jaggi.

A l''única eliminatòria realitzada avui, s''han enfrontat els francesos Sylvain Moussilmani, Florent Renard, Antonine Questel, els holandesos Wilfried van der Stenn, Dirk Doppenberg, el japonès Tomohiko Susuki, l''alemanys Oliver Schiemann i el txec Prens Malina. Els quatre primers s''han classificat per a la següent ronda.

La resta de les graelles estan a l''espera d''entrar en competició. A la graella número 2, està l''espanyol Gerard Lopez, que haurà de veure’s amb el de Virgin Island, Finian Maynard, el francès Nicolas Reynes, i el del Cap Verd, Josh Angulo.

Aleix Sanllehy i Ferran Recassens estan en la graella número 3, enquadrats amb Bjorn Durkenberg, mentre que Joan Llop està en la graella número 7, contra els grans nord-americans del circuit, Kevin Pritchard i Micah Buzianis, dos dels favorits per a guanyar aquesta sèrie. Per la seva banda el líder Antonine Albeau està enquadrat a la graella número 8 amb Alberto Arenas, l''espanyol, i el més jove que competeix en aquest Gran Premi Catalunya - Costa Brava.

----

Segona Jornada - Tramontana F-6

• Antoine Albeau, disposat a guanyar de nou el Catalunya-Costa Brava

• El francès, campió del món 2007, imparable.
• Aquest any, el seu rival és Finian Maynard
• En dones, lidera la suïssa Karin Jaggi i la canària Iballa Ruano, va segona

Golf de Roses (Girona) 12 de juny.- El vigent campió del món de l''especialitat d''eslalom, el francès Antoine Albeau, ha de mostrat que està en la seva millor forma i que aquest any vol ser de nou el millor. Ha guanyat dos de les tres mànigues disputades avui. Suma en total 3.4 punts, i resten a molta distància el windsurfista d''Illes Virgenes britànica (Virgin Island), Finian Maynard, amb 14 punts i el nord-americà Michar Buzianis, amb 14,4 punts. A prop d’ell està, en aquesta primera part del Gran Premi Catalunya Costa Brava, troba el sempre combatiu Kevin Pritchard amb 15 punts i molt allunyats del grup de líders s''ha situat l''argentí Gonzalo Costa, amb 24 punts.

A la categoria femenina, lidera la suïssa Karin Jaggi, amb parcials de un segon, un primer i una dècima plaça, que la situa en primer lloc amb 12.7 punts. Després d''ella està l''espanyola Iballa Ruano, que si bé ha començat fluixa, en 12 posició, ha anat remuntant, assolint la segona ronda, amb parcials de 2+ 0,7, al guanyar l’última màniga de la jornada.

Una jornada magnífica de vent, tal com van pronosticar els experts en meteorologia. A les 11.00 hores es donava inici el Mundial d''eslàlom, amb una magnífica tramuntana, escorada cap a ponent, de força 5-6, que s''ha mantingut, i incrementat, durant la resta del dia.

S''han pogut fer tres mànigues, pel que les classificacions apunten com pot anar aquesta primera prova del mundial d''eslàlom.

La força de l''eslàlom s''ha vist en aquesta jornada. En menys de dues hores s''ha realitzat tota la primera sèrie, amb 63 regatistes masculins en la línia de sortida i 19 en la categoria femenina. A la tarda, a partir de les 14.00 hores, s''han pogut disputar dues més. En total tres mànigues, en un Gran Premi amb número record de participants.

El bon vent i l''organització ha permès l''èxit de la jornada.

Primera Màniga: domini d''Antoine Albeau
A la primera màniga del Gran Premi Catalunya -Costa Brava, Antoine Albeau s''han imposat amb autoritat, passant a la Final d''aquesta ronda, no cedint cap primer lloc en les distintes sèries eliminatòries d''aquesta primera ronda .

Per la seva banda el nord-americà Kevin Pritchard, segon en la final de la primera ronda, ha estat lluitant colze a colze contra el francès. Kevin, que té molts seguidors espanyols, ha estat magnífic. Ha anat de menys a més en les sèries eliminatòries de la primera ronda, encara que va començar el torneig amb un segon en la primera eliminatòria, darrere del francàs, Moussilmami. També excel•lent la trajectòria del corredor de les Illes Verges britàniques Finian Maynard, que si bé a la primera ronda va quedar tercer, passant amb dificultats a la següent eliminatòria, al final del recorregut, va anar guanyant posicions fins a quedar tercer en la Final de la primera màniga.

En dones la victòria ha estat per a la francesa Valerie Ghibaudo, seguida per suïssa Karin Saggi i la japonesa Suzuki

Segona Màniga, domina Micah Buzianis
La segona màniga ha estat guanyada pel nord-americà Micah Buzianis, seguit d''un Antoine Albeau, que vol mantenir-se lider com sigui. També puntua molt bé de cara el final del Gran Premi, el nord-americà Kevin Pritchard que ha quedat quart en aquesta sèrie. Qui no ha pogut entrar en aquesta Final de la segona màniga han estat l''holandès Volwater, que sí va entrar en la primera, ni Bjorn Dunkerbeck, no ha tingut opció d''entrar en les dues primeres.

Tercera màniga, gana de nou Antoine Albeau
Va poder entrar Bjorn Dunkerbeck en la final d''aquesta màniga, juntament amb Antoine Albeau, Micah Buzianis i Finian Maynard, però es va imposar de nou Albeau, seguit de l''argentí Gonzalo Costa Hoevel i de Finian Maynard que va quedar tercer, sent Dunkerbeck, setè.

Els espanyols
Davant l''altíssim nivell d''aquest mundial, els espanyols estan lluitat dignament. En la primera màniga Aleix Sanllehy va fregar el pas a la següent eliminatòria, quedant cinquè, (a la categoria masculina entren els quatre primers de cada eliminatòria). Estava enquadrat a la graella amb Robby Swift (GBR) i Bjorn Dunkerbeck (SUI). A la segona màniga, Aleix Sanllehy sí va entrar en la següent sèrie, assolint amb aquest pas un meritori èxit, sent fins al moment l''unic espanyol que ha superat una primera sèrie elminatòri. A la seguente eliminatòria Aleix, va quedar setè, enfrontant-se a Kevin Pritchard (USA) que va ser el guanyador d''aquesta graella, seguit pels dos germans Moussilmani (Sylvain i Cyril). A la tercera màniga Sanllehy no va poder finalitzar la seva primera eliminatòria.

Gerard López ha quedat cinquè en les dues sèries realitzades avui, fregant per poder entrar en la següent eliminatòria en ambdues ocasions, mentre que a la tercera ronda va quedar setè. Joan Llop va repetir sisena plaça en les seves dues sèries, mentre que a la tercera màniga, no va finalitzar. Ferran Recassens, va quedar setè a la primera i no va finalitzar la segona, i Albert Sorres, en la primera ronda no va poder finalitzar la seva primera eliminatòria i en la segona ronda va entrar setè igual que en la tercera màniga.

Féminas espanyoles
Quant a les femines, la primera ronda no va ser molt afortunada per a les espanyoles. En aquesta sèrie, la millor va ser Iballa Ruano, que va passar a la final de consolació, quedant en segona posició. En canvi en la segona màniga, els resultats van ser més feliços. La canària va quedar en segona posició de la primera eliminatòria, passant a la Final, i Maria Andres va quedar cinquena en la seva primera eliminatòria, passant també a la Final (en la categoria femenina obstaculitzen les cinc primeres).

Però on ha brillat la canària ha estat a l''última ronda de la jornada, en què s''ha posat en primera posició, el que li ha suposat estar provisionalment segona en la classificació general.

---

Primera Jornada - sense vent
Emparellament de corredors a les graelles

• Demà s''espera que entre la tramuntana i els regatistes puguin iniciar la competició
• Antoine Albeau, disposat a revalidar el triomf obtingut el passat any al Catalunya Costa-Brava

Golf de Roses (Girona) 11 de juny.- La jornada d''avui ha estat reservada al sorteig per a aparellar als regatistes a la graella de la primera màniga de la competició del Campionat. La no constància del vent, i davant les expectatives que demà entri una forta tramuntana, el comitè de regata ha optat per esperar a la jornada de demà i poder realitzar les proves amb certes garanties de vent i èxit. El cert és que a la jornada d''avui, el guanyador de l’any passat del Gran Premi Catalunya-Costa Brava ve disposat a revalidar el titulo aconseguit aquí, i espera que la Tramuntana, entre demà amb tota la seva violència al golf de Roses.

Donada la quantitat de corredors inscrits, s''han hagut de formar vuit graelles de nou regatistes cadascuna, amb el que en cada “head” (o màniga classificatoria) a la categoria masculina, es disputaran 16 proves.

A la categoria femenina també s''han enquadrat a les regatistes, però en dues graelles de 10 regatistes cadascun.

En la primera ronda, després dels emparellaments, la graella numero 1 hi haurà una lluita entre holandesos, entre ells uns dels favorits per a guanyar el gran Premi, Peter Volwater, que es batrà al costat dels seus compatriotes, Ben van der Steen, Markus Bouman, el britànic Mat Pearch i el txec Prens Malina.

Aleix Sanllehy contra Bjorn Dunkerbeck
En la graella numero 2, encapçalada per Bjorn Dunkerbeck, (tercer al rànquing), està el català Aleix Sanllehy, que se les haurà de veure amb windsurfistes de la talla del britànic Robby Swift, el virginià Jimmy Diaz, o el japonès Tomohiko Suzuki, un regatista nipó, tota una incògnita per als afeccionats espanyols. La graella numero 3 compte amb el corredor espanyol Alberto Arenas, actualment el més jove del circuit, que lluitarà contra el francès Ceril Moussilmani, l''australià Steve Allen (actualment 11 al rànquing PWA d’slalom), o els austríacs Christoph Pressler i Markus Poltenstein, entre d’altres.

Una altra graella molt interessant és la que enfrontarà al nord-americà Kevin Pritchard, (un dels favorits per a guanyar el Gran Premi, subcampió el passat any i segon al rànquing) contra el francès Silvien Moussilmani, i el britànic Richard Jones.

Lopez, Llop i Recassens, optimistes
La graella numero 5, dos catalans, Gerard Lopez i Ferran Recassens, hauran de competir amb regatistas de la talla del virginia, Funian Maynard, del francès Julián Quentel o del nord-americà Greg Thomas. És possible que els espanyols passin a la pròxima ronda.

També disposaran d''aquesta possibilitat el català Joan Llop que està en la graella numero 6, havent d''enfrontar-se a una potent esqquadra francesa formada per Benoit Moussilmani, Nicolas Reynes, sense oblidar al norteamericà Micah Buzianis, o l''israelià Arnon Bagan.

Les dues graelles següent, la 7 i la 8, no hi ha cap espanyol, però en la setena estan els brasilers Mathias Pinheiro i Gabriel Browne, que sempre poden donar una sorpresa, l''anglès Ross Willians i l''italià Patrick Diethelm entre d’altres. A la graella numero 8 està el francès Antoine Albeau, actual numero 1 del circuit d’eslàlom, guanyador l''any passat del Gran Premi Catalunya-Costa Brava i un dels favorits per a guanyar aquest any la prova, que en aquesta primera ronda haurà de veure-se-les amb el de Cap Verd Josh Angulo, l''argentí Costa Hoevel i els alemanys Vincent Langer i Denis Standhardt.

La graella femenina
A la categoria femenina, la catalana Aida Macia està enquadrada a la graella numero 1, junt la francesa Valerie Ghibaudo, l''actual numero 2 del rànquing, així com amb l''armenia Sarah Hebert , la japonesa Farina Furusawa i l''argentina Magda Resano.

A la graella nombre 2, les espanyoles Iballa Ruano i Maria Andrés, competiran amb la líder al rànquing internacional, la suïssa Kerin Jaggi i la polonesa Marta Hlavaty.

Tot molt obert en el Gran Premi Catalunya-Costa Brava, prova per al mundial de l''especialitat eslàlom.


Generalitat de Catalunya Camping la Ballena Alegre PWA Windsurf Diputació de Girona Surf a Vela

Etiquetes

Mapa

Mapa - Sant Pere Pescador

EL TEMPS

Temps meteorològic - Sant Pere Pescador